7 گام ساده در تعمیر و نگهداری پمپ‌ها

7 گام ساده در تعمیر و نگهداری پمپ‌ها

7 گام ساده در تعمیر ونگهداری پمپ‌ها

معمولا زمانی که همه چیز درست پیش می‌رود و تجهیزات عملکرد خوبی دارند، به نظر می‌رسد که دیگر به تعمیر و نگهداری، بازرسی منظم و تعویض قطعات نیازی نیست؛ در نتیجه سهل انگاری صورت می‌گیرد و به این مسائل توجهی نمی‌شود. واقعیت این است که اکثر تجهیزات دارای چندین پمپ هستند که هر کدام از آن‌ها عملکردهای مختلفی دارند و مجموعه آن‌ها سبب عملکرد موفق و یکپارچه دستگاه می‌شود. اگر یک پمپ خراب شود، می‌تواند سبب از کار افتادن کل یک دستگاه شود.

پمپ‌ها چرخ دنده‌هایی هستند که سبب عملکرد موثر تجهیزات می‌شوند و در فرآیندهای تولید، سیستم تهویه مطبوع و تصفیه آب مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای این که پمپ‌ها به درستی کار کنند، یک برنامه زمانی تعمیر و نگهداری منظم باید اجرا شود و ادامه یابد.

1. تعمیر و نگهداری متناوب

به دستورالعمل‌های اصلی تولیدکننده رجوع کنید. زمانی را برای اجرای برنامه تعمیر و نگهداری در نظر بگیرید. بهترین زمان، هنگامی است که سیستم غیرفعال است.

2. مشاهده

سیستم خود را بشناسید و سعی کنید هنگامی که سیستم در حال کار است، پمپ را بررسی و مشاهده کنید. به نشتی‌ها، صداهای غیر عادی یا ارتعاشات و بوی‌های غیر عادی توجه داشته باشید.

3. ایمنی

قبل از انجام تعمیرات و/یا بررسی سیستم اطمینان حاصل کنید که دستگاه‌ها به درستی خاموش می‌شوند. ایزولاسیون مناسب نه تنها برای سیستم‌های الکتریکی، بلکه برای سیستم‌های هیدرولیکی نیز اهمیت دارد.

4. بازرسی مکانیکی

  1. بررسی کنید که محل‌های نصب و استقرار محکم و امن هستند.
  2. شیرهای مکانیکی را بررسی کنید.
  3. نشتی کلاهک‌های پمپ را بررسی کنید.
  4. اتصلات را بررسی کنید.
  5. فیلترها را بازرسی و تمیز کنید.

5. روغن‌کاری

براساس دستورالعمل‌های تولیدکننده، موتور و پمپ را روغن‌کاری کنید. دقت کنید که بیش از حد روغن‌کاری نکنید؛ زیرا سبب آسیب رساندن به آن‌ها می‌شود. اگر بلبرینگ دارای کلاهک تهویه باشد، کلاهک را بردارید و 30 دقیقه قبل از نصب مجدد کلاهک، پمپ را اجرا کنید. این کار باعث می‌شود تا روغن اضافی از آن خارج شود.

6. بازرسی الکتریکی/موتور

  1. بررسی کنید که تمام خروجی‌ها محکم هستند.
  2. دریچه‌های موتور و سیم پیچ‌ها را با توجه به دستورالعمل‌های تولیدکننده از گرد و غبار تمیز کنید.
  3. فرآیند احتراق توسط پیمانکار بررسی شود.
  4. برای بررسی عایق، از مگا اهم سنج روی سیم پیچ استفاده کنید.

7. تعویض شیرها و شیلنگ‌های آسیب دیده

اگر هر کدام از شیلنگ‌ها، شیرها یا واشرهای O دچار سایش یا آسیب شدند، آن‌ها را فورا جایگزین کنید.

منبع: انرژی کلینیک

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *